Foundation Tips

foundationnnnFoundation is de basis van iedere make-up look. Het zorgt ervoor dat je huid egaal wordt en daardoor kan je de rest van de make-up aanbrengen op een blank canvas. Omdat het aanbrengen van foundation niet voor iedereen even makkelijk is geef ik vandaag een aantal tips over hoe je dit het beste kan doen.

Verzorging
Om er voor te zorgen dat je foundation zo lang mogelijk mooi op je huid blijft zitten is het belangrijk om je gezicht goed te verzorgen. Het aller belangrijkste is om elke avond je make-up eraf te halen. Je huid kan zich zo optimaal herstellen. Door een nachtcrème aan te brengen help je je huid hier bij en voed je hem ook nog eens zodat je er stralender uit gaat zien.
Elke ochtend je huid grondig schoonmaken is niet nodig. Je hebt de hele nacht in bed gelegen dus zoveel vuil kan er niet op de huid komen. Gebruik liefst wel een lotion om toch nog de kleinste vuiltjes weg te halen. Een dagcrème kan je best wel elke ochtend gebruiken. Deze beschermd en voed de huid.

Begin met de basis
Als je wil dat je make-up heel de dag flawless blijft zitten kan je voor je foundation best een primer aanbrengen. Er zijn primers die zelfs droge plekjes of rode vlekken minder maken.

Kies een goede foundation
Er zijn verschillende soorten foundations. Je hebt losse poeder foundation, pressed powder foundation, vloeibare foundation, mousse foundation, tinted moisturizer, BB cream, en nog vele andere.

POEDER FOUNDATIONAls je een vette huid hebt kan je best kiezen voor een poeder foundation in losse of vaste vorm. Bij een droge huid kan je dit best vermijden omdat poeder foundation droge plekjes accentueert. Deze soort foundation breng je aan met een ronde kwast met korte, stevige haren.

VLOEIBARE FOUNDATIONDe vloeibare foundation is bij de meesten wel bekend. Je kan ze heel dekkend kopen, waardoor je bijna geen concealer nog hebt, of juist heel waterig, voor mensen die niet zo houden van een sterke dekking. Als je een vette huid hebt moet je kijken of de foundation niet te veel oliën bevat, als dat wel zo is kan je deze beter niet gebruiken omdat de foundation dan niet goed op je huid zal blijven. Om deze foundation aan te brengen kan je verschillende tools gebruiken: een gewone foundation kwast, een stippling brush, een spons of gewoon je vingers.

BBCREAMEen tinted moisturizer kan je vergelijken met een vloeibare foundation, alleen is deze minder dekkend en bevat hij vaak verzorgende ingrediënten en SPF. Als je maar een beetje dekking nodig hebt is dit de goede foundation voor jou. Een BB cream is eigenlijk helemaal hetzelfde. Deze foundations breng je net zo aan als een vloeibare foundation.

Voor je een foundation gaat kopen moet je eerst eens naar je huidtype kijken. Dan kan je reviews zoeken op internet om te kijken welke foundation aan jou eisen voldoet.
En dan moet natuurlijk naar de winkel! Neem vooral de tijd als je een foundation gaat kopen. Als je gehaast bent pak je al snel de verkeerde kleur. Om dit te voorkomen is het best dat je de foundation eens uittest op je arm, zo kan je niet alleen zien of de kleur oke is maar ook of je de textuur aangenaam vind.
Als je in een duurdere winkel bent kan altijd een staaltje vragen, of vraag zelfs aan een verkoopster om de foundation even bij jou aan te brengen. Op die manier kan je hem een hele dag uittesten.

Foundation aanbrengen
Er zijn verschillende soorten tools waarmee je foundation kan aanbrengen: een kwast, een spons of je vingers. Zelf gebruik ik soms een gewone foundation kwast en soms een stippling brush, hangt af van waar ik zin in heb.

BEAUTYBLENDERIk ben niet echt fan van het gebruik van een foundation spons. Er blijft vaak veel product in de spons zitten en mij lukt het nooit om de foundation mooi egaal aan te brengen. Tegenwoordig is de Beauty Blender wel heel populair. Zelf heb ik hem niet omdat hij nogal prijzig is en ik vind het gewoon niet prettig werken. Voor degene die dit wel graag willen gebruiken, zo doe je het: Je brengt de foundation aan op de rug van je hand en hier dip je de Beauty Blender een paar keer in. Je kan dan over je huid deppen maar ook vegen, dat valt te zien wat jij het prettigst vindt.

STIPPLINGBRUSHEen stippling brush werkt eigenlijk een beetje op dezelfde manier. Je brengt foundation aan op de rug van je hand, dipt daar de kwast in en dan breng je de foundation aan met ronddraaiende bewegingen over je gezicht.

FOUNDATIONBRUSHEen gewone foundation kwast is het makkelijkste en dus goed voor beginners. Een beetje foundation aanbrengen op de rug van je hand, de kwast er in dippen en met wrijvende bewegingen aanbrengen op het gezicht.

De snelste en goedkoopste manier zijn je vingers. Zorg er wel altijd voor dat je handen goed schoon zijn, anders word het nogal onhigiënisch. Breng met een vinger een paar stipjes foundation aan over je hele gezicht en veeg deze goed uit.

AFPOEDERENAfpoederen
Als je een matte huid wil hebben kan je best nog afpoederen na de foundation. Dit zorgt er trouwens ook voor dat alles goed op zijn plaats blijft zitten. Je kan kiezen voor een poeder met een kleurtje of een witte transparante poeder. Zelf gebruik ik een witte poeder, omdat ik met een gekleurd poeder vaak een cakey effect krijg en dat is helemaal niet mooi.

Ik hoop dat ik je een beetje wijzer heb gemaakt met deze tips!

XOXO Jerka

Advertenties

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s