DIY Printen op Textiel

Simpele t-shirts of topjes met een leuke tekst of print op zijn al een tijdje helemaal hot en deze zomer is die trend er zeker ook nog! Om zo’n t-shirt te kopen vind ik het toch wel een beetje duur, je betaald er makkelijk €20 voor terwijl het eigenlijk gewoon een simpele t-shirt is. Daarom heb ik ze zelf gemaakt!

Benodigdheden:

t-shirt of topje in een lichte kleur

textiel transfer paper

bakpapier

strijkijzer en strijkplank

printer

schaar

 

P1010111-tileBij Hema kocht ik dit t-shirt transfer paper voor €7,50. Er zitten 6 vellen in A4 formaat in. Je kan er dus verschillende t-shirts mee bedrukken. Je kan best een zwarte tekst/print op een lichtgekleurde stof printen, dat gaat het beste. Ik kocht bij Hema een wit t-shirt voor €5,95 en bij H&M een wit topje voor €4,95.

 

P1010130Als eerste moet je natuurlijk een tekst of print afdrukken op 1 van de vellen transfer paper. Het aller belangrijkste is dat je een programma op je pc hebt staan waarmee je je foto of tekst in spiegelbeeld kan zetten, zo moet je hem namelijk afdrukken!

Na het afdrukken moet je de print uitknippen en hierbij laat je een rand van ongeveer 2 mm over. Hierna kan je de print best 30 minuten laten opdrogen.

P1010131-tileAls de inkt helemaal opgedroogd is kan je beginnen met het echte werk! Verwarm je strijkijzer op de maximum temperatuur en schakel de stoomfunctie uit. Leg je t-shirt kreukvrij op de strijkplank en verwarm de plek die je wil bedrukken even met het strijkijzer. Plaats je uitgeknipte print met de afbeelding naar beneden en dek het af met een vel bakpapier. Druk het strijkijzer ongeveer 60 seconden krachtig en met draaiende bewegingen op de plaats van de uitgeknipte print. Na deze 60 seconden kan je best met de punt van het strijkijzer over de randen van de print gaan zodat alles goed vast zit.

P1010133-tileVerwijder het bakpapier en laat alles helemaal afkoelen. Verwijderen daarna het transfer paper en als alles goed is gegaan staat de print nu op je t-shirt!

P1010134-tileOm de print te fixeren dek je het terug af met bakpapier en maak gedurende 10-12 seconden draaiende bewegingen met het warme strijkijzer. Verwijder het bakpapier en je t-shirt is klaar!

Je kan je bedrukte kleding wassen op 40°C in de wasmachine.

 

P1010142Het printen is bij mij beter gegaan op het topje van H&M. De t-shirt van Hema is heel erg rekbaar en daardoor begon de print eigenlijk onmiddellijk een beetje te scheuren. Ik raad dus aan om een niet rekbare stof te kopen, dan blijft de print langer mooi.

Ik ben heel erg blij met het resultaat, zeker omdat ik nu deze leuke kleding heb voor helemaal niet veel geld!

XOXO Jerka

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s